Obogatitvene dejavnosti sodijo v izvedbeni kurikul posameznega vrtca in jih vrtec izvaja občasno, daljši ali krajši čas, odvisno od izvedbenega kurikula, interesa otrok in želja staršev. Izvajajo se v času bivanja otrok v vrtcu.

PRAZNOVANJE ROJSTNIH DNI
Dan namenjen otroku. Takrat otrok sam izbere katere dejavnosti se bodo izvajale, seveda v skladu z načrtovanimi pripravami. Če želi lahko za ta dan otrok postane vzgojitelj oz. pomočnik vzgojiteljice.

PRAZNIČNI DECEMBER
V mesecu decembru praznično pogrnemo mizo. Zajtrk poteka ob božični instrumentalni glasbi in soju lučk. Z ročno izdelanimi okraski okrasimo novoletno smrečico. Na bazi prostovoljnih prispevkov prodajamo v vrtcu narejene novoletne voščilnice. Zbrani denar se porabi na končnem izletu. Izvedemo dneve odprtih vrat med igralnicama. Konec meseca otroke obišče in obdari dedek Mraz.

PUSTOVANJE
Na pustni torek otroci v vrtec pridejo našemljeni v pustne šeme. Izvedemo pustno rajanje v igralnici ali telovadnici. Podamo se na pustno povorko skozi Šentjanž.

BRALNI NAHRBTNIK
Bralni nahrbtnik vsebuje 5 otroških knjig in 1 knjigo za starše, z vsebino o vzgoji otrok. Vsebuje tudi seznam knjig. Otrok odnese nahrbtnik domov na ponedeljek, nazaj ga prinese na petek. Čez vikend so knjige v karanteni. Starši otrokom prebirajo zgodbe iz nahrbtnika, otrok lahko zgodbo predstavi za bralno značko.

KOLESARSKO DOPOLDNE
Kolesarsko dopoldne izvedemo spomladi ob lepem vremenu na igrišču pred šolo. Otrok v vrtec pripelje kolo ali poganjalec in čelado. Igrišče razdelimo na dva dela za otroke, ki veščine kolesarjenja obvladajo in za tiste, ki se na kolo še navajajo. Postavimo stožce, da otrok s kolesom vijuga med njimi.

KOTALKARSKO/ROLARSKO DOPOLDNE
Kotalkarsko dopoldne izvedemo v telovadnici. Otroci v vrtec prinesejo svoje rolarje ali kotalke, čelado in ščitnike. Otroci se navajajo na ravnotežje, hojo, vožnjo v rolerjih ali kotalkah. Učijo se pasti in sami pobrati.

CICIBAN GASILEC
Starejši otroci imajo možnost sodelovanja na gasilskem tekmovanju na občinski ravni. Sodelujemo s PGD Šentjanž, ki nam priskrbi opremo za vaje. Vadimo v dopoldanskem času na šolskem igrišču. Tekmovanja se udeleži 20 otrok –  2 desetini, ki od društva prejmejo majico. Tekmovanje poteka na različnih lokacijah v občini Sevnica.

PIŽAMA PARTY
Enkrat letno vsak oddelek izvede zabavo v pižamah in spanje v vrtcu. Otroci se v vrtcu zberejo v večernih urah. Večer si popestrimo z nočnim pohodom, opazovanjem zvezd ali prazničnih luči v prazničnem decembru, mogoče z igro na igralih. Po večerji rajamo v pižamah, nato ob pravljici za lahko noč zaspimo.

OGLED LUTKOVNIH IN GLEDALIŠKIH PREDSTAV
Udeležimo se ogleda lutkovnih in/ali gledaliških predstav šolskih otrok iz občine Sevnica, ki jih organizira JSKD Sevnica.

CICI VESELA ŠOLA
Otroci od tretjega leta dalje sodelujejo pri Cici Veseli šoli. Po navodilih, ki jih prebere vzgojiteljica samostojno rešujejo logične naloge.

CICI ZBORČEK
Predšolski otroci se prostovoljno vključijo v zbor, ki ga vodi učiteljica glasbe. Lahko se pridružijo prvošolcem na Reviji predšolskih pevskih zborov občine Sevnica, ki se odvija v Kulturnem domu v Sevnici.

 

Dostopnost