Obogatitvene dejavnosti sodijo v izvedbeni kurikul posameznega vrtca in jih vrtec izvaja občasno, daljši ali krajši čas, odvisno od izvedbenega kurikula, interesa otrok in želja staršev. Izvajajo se v času bivanja otrok v vrtcu.

PRAZNOVANJE ROJSTNIH DNI Dan namenjen otroku. Obiščejo ga škratje, ki mu prinesejo darilo in se z njim poveselijo. Takrat otrok tudi sam izbere katere dejavnosti se bodo izvajale, seveda v skladu z načrtovanimi pripravami.

POZDRAV JESENI Na obisk pride tetka Jesen s polno košaro jesenskih dobrot, ki jih otroci pomagajo razvrstiti glede vrste, barve… Otroci si ogledajo lutkovno predstavo, se naučijo deklamacijo, pesmico ali poslušajo jesensko zgodbo. 

PRAZNIČNI DECEMBER V mesecu decembru praznično pogrnemo mizo. Zajtrk poteka ob božični instrumentalni glasbi in soju lučk. Z ročno izdelanimi okraski okrasimo novoletno smrečico. Na bazi prostovoljnih prispevkov prodajamo v vrtcu narejene novoletne voščilnice. Zbrani denar se porabi na končnem izletu. Izvedemo dneve odprtih vrat med igralnicama. Konec meseca otroke obišče in obdari dedek Mraz.

PUSTOVANJE Na pustni torek otroci v vrtec pridejo našemljeni v pustne šeme. Izvedemo pustno rajanje v igralnici ali telovadnici. Podamo se na pustno povorko skozi Šentjanž.

KOLESARSKO DOPOLDNE Kolesarsko dopoldne izvedemo spomladi ob lepem vremenu na igrišču pred šolo. Otrok v vrtec pripelje kolo ali poganjalec in čelado. Igrišče razdelimo na dva dela za otroke, ki veščine kolesarjenja obvladajo in za tiste, ki se na kolo še navajajo. Postavimo stožce, da otrok s kolesom vijuga med njimi.

KOTALKARSKO/ROLARSKO DOPOLDNE Kotalkarsko dopoldne izvedemo v telovadnici. Otroci v vrtec prinesejo svoje rolarje ali kotalke, čelado in ščitnike. Otroci se navajajo na ravnotežje, hojo, vožnjo v rolerjih ali kotalkah. Učijo se pasti in sami pobrati.

PIŽAMA PARTY Enkrat letno vsak oddelek izvede zabavo v pižamah in spanje v vrtcu. Otroci se v vrtcu zberejo v večernih urah. Večer si popestrimo z nočnim pohodom, opazovanjem zvezd ali prazničnih luči v prazničnem decembru, mogoče z igro na igralih. Po večerji rajamo v pižamah, nato ob pravljici za lahko noč zaspimo.

OGLED LUTKOVNIH IN GLEDALIŠKIH PREDSTAV Udeležimo se ogleda lutkovnih in/ali gledaliških predstav šolskih otrok iz občine Sevnica, ki jih organizira JSKD Sevnica.

CICI ZBORČEK Predšolski otroci se prostovoljno vključijo v zbor, ki ga vodi vzgojiteljica. Skupaj s prvošolci sodelujejo na Reviji predšolskih pevskih zborov občine Sevnica, ki se odvija v Kulturnem domu v Sevnici.

ANGLEŠČINA V VRTCU Namenjena je starejšim otrokom. Izvajala jo bo učiteljica Mateja Kocjan enkrat tedensko.

Nadstandardne dejavnosti

PLESNI TEČAJ Na tečaj se lahko prijavijo otroci od 3. leta dalje. Izvaja se enkrat tedensko v prostorih šole. Izvajalec tečaja je plesna šola Bolero.

 

Napovednik

  • Trenutno ni napovedanih dogodkov.

september 2022
PTSČPSN
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
« Avg   Okt »

Arhivi

Dostopnost