NAŠA MALA KNJIŽNICA
Vključeni so otroci obeh skupin in vseh starosti. Cilj projekta je spodbujanje poslušanja in otrokove lastne kreativnosti s poustvarjanjem po prebrani zgodbi.

RAČUNALNIŠKO OPISMENJEVANJE
Projekt je namenjen predšolskim otrokom obeh oddelkov. Otroci se seznanijo z računalnikom, se učijo z njim rokovati, spoznavajo igrice Bim bam.  Igrice služijo predvsem za utrjevanje barv, prostorskih odnosov, velikostnih odnosov, razvijanju logike… Namen računalniškega opismenjevanja  je tudi, da otroci spoznajo, da je računalnik  – internet lahko tudi vir informacij.

MALI SONČEK
Sodelujejo otroci obeh oddelkov od drugega leta dalje. Sem spadajo igre z žogo, kotalkanje ali rolanje, vožnja s kolesom, triciklom, skirojem, elementi atletike in gimnastične abecede, izleti, igre na snegu, ustvarjanje z ritmom in gibom, plavanje, mini kros, igre brez meja.

ZDRAVJE V VRTCU
Vključeni so otroci obeh oddelkov in vseh starosti. Cilji projekta je spodbujanje zdravega načina življenja, spodbujanje gibanja in uživanje zdrave hrane, razvijanje zdravih medsebojnih odnosov, preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni, preventivni ukrepi za zdravje zob …

PLAVALNI TEČAJ
Namenjen je otrokom obeh oddelkov od petega leta dalje. Cilj projekta je prilagajanje na vodo, upor vode, drsenje po vodi in začetno učenje plavanja.

CICIBAN PLANINEC
V projekt so vključeni otroci obeh oddelkov v starosti od dveh let dalje. Cilj  projekta je navajanje na samostojno hojo z nahrbtnikom ter spoznavanje planinskega in pohodniškega bontona – skrb za floro in favno, ravnanje z odpadki…

MREŽA GOZDNIH ŠOL IN VRTCEV
Najmanj enkrat tedensko hodimo v gozd ali ob gozdu. Opazujemo drevesa, rastlinje in živali, opazujemo naravo, kako se spreminja z letnimi časi, se igramo, nabiramo gozdne plodove, se sprehajamo med krošnjami…

PLANETU ZEMLJA PRIJAZNA ŠOLA
Zbiramo star papir, kartuše, baterije, ločujemo odpadke, skrbimo za čisto okolje (se udeležujemo čistilne akcije v kraju), uporabljamo odpadni in naravni material za ustvarjanje.

LJUDSKO IZROČILO V PESMI, BESEDI, IGRI IN STARI OBIČAJI
Slovenski narod ima bogato kulturno dediščino. Pomemben del kulturne dediščine je tudi slovensko ljudsko izročilo. Spoznavali bomo običaje, pesmi, zgodbe, igre, šolo, glasbila… V pomoč nam bodo babice, dedki, prababice in pradedki. V projekt so vključeni vsi otroci iz skupine Sončki.

SPOZNAJMO VODE
Vključeni so vsi otroci skupine Račke. Cilj projekta je spoznati od kje prihaja voda, v kakšni obliki se lahko nahaja, vrste voda (stoječa, tekoča, slana, sladka), uporaba vode v gospodinjstvu, proizvodnji…

OS_Milana_Majcna_logo_180x83

Napovednik

  • Trenutno ni napovedanih dogodkov.
december 2020
PTSČPSN
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31    
« Nov   Jan »

Arhiv

Vreme

Vremenska napoved
Sevnica

Vreme v SevnicaVedno vaše vreme Meteovista.com

Dostopnost